Biešu zupa un biešu krēmzupa – divas iespējas

Biešu zupa ir viena no tām, ko katrs latvietis vismaz reizi dzīvē ir ēdis vienā vai otrā variācijā. Ēdot veģetāri, biešu zupa, pievienojot tai pākšaugus (pupas, lēcas) var ātri kļūt par vienu no iecienītākajām ātrajām receptēm. Ja ēdat vegāniski, sviesta vietā izmantojiet eļļu, bet krējumu vienkārši ignorējiet. Mūsu biešu zupas recepte būs ne tikai garda, bet arī bagāta… > »

Veģetārisms palīdz ietaupīt ūdeni

Sarunās par veģetārās diētas priekšrocībām mēs parasti runājam par tās pozitīvo ietekmi uz veselību, dzīvnieku ciešanu mazināšanu vai rūpēm par vidi. Samērā bieži tomēr tiek aizmirsts par vienas vai otras diētas saistību ar saldūdens resursu izmantošanu. Aplēse liecina, ka mājlopu audzēšana un lietošana uzturā patērē vairāk kā 100 reizes vairāk saldūdeni nekā audzējot veģetāru pārtiku. Nav nekāds noslēpums,… > »

Veģetārās ēdienkartes paraugs skolām

Piedāvājam iepazīties ar veģetārās ēdienkartes paraugu skolām un bērnudārziem. Vairs nav iemesls atrunāties, ka pavāri skolās nezina, ko gatavot pusdienās bez gaļas.

Veģetārs uzturs bērniem – atļauts arī skolās

Arī bērni veģetārieši no 2018. gada 1. septembra var skolās pieprasīt pilnvērtīgu – veģetāru uzturu. Ir stājušies spēkā jaunie MK noteikumi. Ja gribi, lai skolēns ēd veģetāri, ir laiks rīkoties.

Kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas ir viens no latviešu nacionālajiem ēdieniem. Tās garšo visiem un var pagatavot arī tad, kad, līdz algai vēl dažas dienas un nekā cita nav mājās. Jācep variāk nekā liekas, ka vajadzētu, jo pretējā gadījumā būs par maz.

Šokolādes kūka

Ātrā un gardā šokolādes kūka ir īsts atklājums. Gatavošana ilgst 25 – 30 minūtes, turklāt cepšana no šī laika aizņem lauvas tiesu (20 minūtes). Kūku var ēst pilnīgi visi, jo tajā nav ne milti, ne olas. Vegāni un cilvēki ar glutēna nepanesamību var gavilēt, jo var ēst torti kopā ar visiem citiem.